QUI SOM

anna colomes

Ana Colomés

Gestió i direcció general

D’ençà que tinc consciència, el que més m’ha mogut i emocionat al món són dues coses; primer els infants, i el connectats que estan amb la pulsió de vida, i segon, sempre m’ha fascinat l’esperit de llibertat que m’ha transmès el meu pare, la llibertat de poder triar, de fer i de ser…

Per aquesta raó, vaig decidir estudiar magisteri, sóc diplomada en Audició i Llenguatge i després vaig fer un postgrau de dos anys en Logopèdia. Per poder estar el més a prop possible de la infància, i per altra banda, perquè era la meva manera de transformar el món.

Comença la meva trajectòria professional, com a mestra d’educació infantil.

Allà vaig aprendre moltes coses, però una molt important. Vaig entendre el sagrats que són els infants en els seus primers anys de vida, i l’important que és acompanyar-los amb amor i respecte, amb presència i escolta, perquè em vaig adonar, que el que nosaltres l’hi donem als infants, ells li donen a la societat.

Posteriorment començo en el món de l’educació especial, amb infants i joves amb discapacitat intel·lectual, a la Fundació Síndrome de Down de Madrid i al Museu Nacional del Prado.

Paral·lelament començo a formar-me en pedagogies alternatives, d’escola lliure, viva i activa. I trobo com, en l’educació viva, basada en l’amor i el respecte als infants i a la natura, torno a connectar-me de nou amb la passió i les ganes de transformar el món a través de l’educació.

És quan sóc mare de la meva filla, ara té 5 anys, que decideixo crear Fil d’Ariane.

Actualment fa dos anys que estic dedicada al 100% al projecte.

sonia martinez

Sonia Martínez

Terapeuta

Transmetre totes aquelles coses que a mi m’han fet aprendre sembla que hagi estat el meu propòsit de vida. No va ser alguna cosa decidida però m’ha fet seguir investigant fins a l’actualitat passant per diferents formacions i sobretot, per la pròpia experiència abans de portar-ho als altres.

De formació sóc comunicadora, pel que les bases tècniques i pràctiques per a aquesta transmissió, les porto en el meu maletí d’eines des del principi.

Vaig estar molts anys vinculada al món artístic, al cinema, on vaig aprendre una altra manera de comunicació més complexa i profunda. Una comunicació que comença i acaba amb les emocions i que no solament utilitza el llenguatge verbal si no un idioma amb més capes i menys límits que el de la raó i les paraules.

De l’art i les emocions, va sorgir la necessitat d’una exploració molt més profunda del meu propi interior i així va aparèixer en el meu camí la Teràpia Gestalt. Un abans i un després. Un coneixement exhaustiu de la meva manera de sentir, pensar i fer i una vegada més, una necessitat imperiosa de transmetre-ho als altres, ara des d’un lloc diferent i amb altres recursos comunicatius.

I si tot això l’hagués après des de petita? Va ser la pregunta que em va portar a cursar també la formació de Teràpia Gestalt Infantil, per a infants i adolescents. El descobriment d’un altre gran món, el primer dels humans, el que marca la seva trajectòria i li proveeix de recursos per al futur.

De nou, vaig contactar amb un altre idioma. Un més profund, intens i autèntic que el de l’art: el dels infants, que no té tant que veure amb la raó o el llenguatge i sí amb les emocions més pures, els símbols, les imatges, les fantasies, l’expressió corporal…..

I d’aquí, a la següent formació: Sandplay Therapy, basada en la teoria junguiana de l’inconscient i els símbols que utilitza el joc per arribar a les capes més profundes de la psique i que no requereix del parla per transmetre ni per sanar, amb el que l’infant no se sent pressionat ni observat a l’hora de fer teràpia. Simplement, juga i sana.

Actualment, tot aquest “viatge” es tradueix en el meu dia a dia com a terapeuta acompanyant a adults-es, infants, adolescents i a les seves famílies, sempre des del respecte, el no-judici i les emocions, tant les evidents com les quals actuen inconscientment creant conflictes en la superfície. Utilitzant totes les eines que he anat recopilant Gestalt, Sandplay, Constel·lacions Familiars, Eneagrama, tècniques corporals expressives i com no, tècniques artístiques (teatre, ball, escriptura, foto, cinema…) i plàstiques (pintura, escultura, collage…).

També he tingut la sort de poder transmetre tot això a nivell acadèmic sent docent durant quatre anys a la universitat, en el grau d’Audiovisuals, amb futurs cineastes i també portant un grup terapèutic d’inspiració artística com a recurs de creativitat personal cridat “Muses”.

Segueixo aprenent amb les persones que em trobo i per descomptat, segueixo necessitant transmetre tot l’après.

marc oliver

Marc Oliver

Psicòleg humanista i psicoterapeuta Gestalt

Psicòleg humanista i psicoterapeuta Gestalt, crec en el potencial que tenim les pròpies persones per créixer, millorar i auto-sanar-nos. Malgrat tot, la vida que portem en la societat moderna, els costums, les creences limitadores i la falta de contacte amb nosaltres mateixos, dificulta aquesta potencialitat inherent. Per això trobo que és tant important la figura de l’acompanyament terapèutic.

Vaig llicenciar-me en psicologia a la UAB amb la idea d’aprendre sobre les persones i sobre mi mateix, i poder entendre el funcionament de la ment i les emocions humanes. Al anar aprenent cada vegada més i descobrint les dificultats de tota mena que tenim les persones, el meu afany d’entendre es va anar transformant en el d’ajudar a superar-les.

Al formar-me en teràpia Gestalt, vaig aprendre una nova forma d’acompanyar i ajudar als altres, a través de conèixer-me i ajudar-me a mi mateix. La Gestalt va obrir un nou camí per mi personal i professionalment, ja que permet arribar a les persones des d’un nou punt de vista, no sempre depenent de la paraula ni el pensament. Posteriorment vaig especialitzar-me en aplicar aquesta metodologia en infants i adolescents, ja que considero que estan en una etapa que necessiten molt de suport i és quan tenen més potencial i quan més absorbeixen els canvis.

La meva carrera professional gira sobretot al voltant del món de la diversitat funcional. He pogut col·laborar amb diverses entitats dedicades a ajudar a persones amb dificultats d’adaptació a les demandes de la societat, tant infants com adolescents i adults. He pogut treballar aplicant diferents mètodes i tècniques amb persones amb diversitat funcional i amb els seus familiars; per poder millorar aquesta adaptació, alhora que poder acceptar la seva situació limitant, aprendre d’ella i aconseguir integrar-la en la seva vida, podent viure-la plena i satisfactòriament.

Actualment, puc fer servir els meus coneixements i experiència en Fil d’Ariane, com a terapeuta emocional i assessor psicològic, podent donar suport i acompanyament tant als infants com a les persones del seu entorn.

techu

Techu Hernández

Gestió administrativa i manteniment

Ferrador de cavalls, fa més de 20 anys que gestiono la meva pròpia empresa, treballant en el món del cavall i amb animals.

Tinc experiència en permacultura, disseny d’horts, i espais exteriors sostenibles des d’una perspectiva ecològica i orgànica.

En els darrers anys m’he format en pedagogies alternatives per facilitar i acompanyar als infants a desenvolupar-se en un entorn natural creant espais on puguin moure’s en llibertat.

M’encarrego de la part administrativa de l’empresa Fil d’Ariane, en l’àmbit d’organització, tresoreria i també de la part de manteniment i condicionament de l’espai.

AVÍS LEGAL | POLÍTICA DE PRIVACITAT | COOKIES
2018 ©Tots els drets reservats.  Disseny web: Mikado Comunicación